Започва изпълнението на 3 обекта от строителната програма на Столична община

Започва изпълнението на 3 обекта от строителната програма на Столична община


10.05.2021

На 8 май започва вторият етап от реконструкцията на бул. „Тодор Каблешков“. През миналата година бе изградено южното платно между бул. „България“ и ул. "Луи Айер“. Изграждането на булеварда продължава на 8 май със северното платно в участъка между бул. „България“ и ул. „Костенски водопад“. Строителните дейности включват изграждане на топлофикационен колектор в зоната на кръстовището с ул. „Костенски водопад“, преасфалтиране, полагане на нови бордюри и изграждане на велоалея.

Кръстовището с ул. „Костенски водопад“ остава отворено за движение. Движението в участъка между ул. „Костенски водопад“ и бул. „България“ ще се осъществява двупосочно в новоизграденото южно платно, по една лента в посока и ще бъде силно затруднено.

След приключването на този участък ще започне работа в следващият към ул. „Луи Айер“.

"От 10 май започва цялостната реконструкция на подземната инфраструктура по ул. „Цар Иван Шишман“ в отсечката от ул. "Ген. Паренсов" до пл. "Народно събрание".  През първите 5 месеца ще работят екипи на „Софийска вода“АД  и „Топлофикация“ АД. Те ще подменят ВиК мрежата, която е изградена през 1901 г., и ще изградят нов магистрален топлопровод. Канализацията се намира на дълбочина от 4,5 метра под пътното платно, а над нея последователно се намират водопроводът и топлопроводът. Малкият габарит на улицата налага екипите на двете дружества да работят последователно. Очаквам „Софийска вода“ и „Топлофикация“ да работят в добра координация и при стегнат график" – посочи зам.-кметът Ангел Джоргов.

През септември ще започне и цялостното обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението, а водата от водосточните тръби ще бъде заустена в канализацията. Цялостното обновяване на ул. „Цар Иван Шишман“ ще продължи в рамките на една календарна година.

По време на строителните дейности улицата ще бъде затворена за автомобилно движение, а тротоарите ще останат проходими. Поетапно ще бъдат затваряни и отваряни кръстовищата на ул. „Цар Шишман“, като информацията за това ще бъде оповестявана седмица по-рано. За три седмици ще бъде затворено кръстовището с ул. „Гурко“, ще бъде положена временна настилка и ще бъде отворено.

"В постоянна комуникация съм с живущите и работещите в района" – каза още Ангел Джоргов. От 13 май ще заработи и контактен център за информация и подаване на сигнали. Той ще работи всеки четвъртък между 11 и 12 часа. За сигнали и допълнителна информация – тел. 02 9377 240 имейл remonti@sofia.bg 

От 12 май започва вторият етап на ремонта на ул. „Николай Коперник“ от бул. „Шипченски проход“ до ул. „Гео Милев“.  През миналата година бе изграден участъкът от бул. „Цариградско шосе“ до ул. „Шипченски проход“. „ По време на строителните дейности ще бъде изградена нова подземна инфраструктура – канализация, водопроводи, топлопроводи, ел. мрежи, телекомуникационни мрежи и улично осветление. Ще бъдат изградени нови тротоари от унипаваж и ще бъде положена нова асфалтова настилка на пътните платна. По време на строителните дейности участъкът ще бъде затворен за движение на  автомобили. Автобус № 72 ще се движи по ул. „Коста Лулчев“.

Още новини
Общувай бързо и лесно със „Софийска вода“ чрез дигиталните платформи на дружеството

Общувай бързо и лесно със „Софийска вода“ чрез дигиталните платформи на дружеството

„Софийска вода“ напомня на своите клиенти, че онлайн услугите на дружеството...

Нови съоръжения оптимизират пречистването на отпадъчните води в София

Нови съоръжения оптимизират пречистването на отпадъчните води в София

С двете новооткрити инсталации на СПСОВ „Кубратово“ се покриват последните екологични изисквания на Европейския съюз

„Софийска вода“, част от Веолия, обявява конкурс за екожурналистика

„Софийска вода“, част от Веолия, обявява конкурс за екожурналистика

Приемат се материали във всички журналистически жанрове

Лабораторни специалисти на „Софийска вода“ обучиха свои колеги от страната по нови изисквания за изследване на водата

Лабораторни специалисти на „Софийска вода“ обучиха свои колеги от страната по нови изисквания за изследване на водата

Биолозите на Лабораторно-изпитвателния комплекс на „Софийска вода“ обучиха свои...