„Софийска вода“ дари 62 стари акумулатора за нов дефибрилатор

„Софийска вода“ дари 62 стари акумулатора за нов дефибрилатор

Компанията се включи в каузата на Фондация "Първите три минути"


27.10.2021

62 моторни акумулатора от служебните автомобили по-малко за един животоспасяващ дефибрилатор в София повече. Това е част от равносметката от кампанията „Сливи за смет или стар акумулатор за нов дефибрилатор“  на Фондация „Първите 3 минути“, в която „Софийска вода“, част от Веолия, се включи. Така компания дари 733 лв., колкото е стойността на рециклираните акумулатори.

За закупуване на дефибрилатори „Първите три минути“ събират изхабени моторни акумулатори, които предават на фирма за рециклиране. Те от своя страна „осребряват“ акумулаторите, а средствата се заделят за закупуването на дефибрилатор.

По информация на Фондацията, при сърдечен арест единственият начин за възстановяване на ритъма е дефибрилация в първите 3 минути. С 10% процента намалява шансът за спасение с всяка минута закъснение, а 80 % от сърдечните арести настъпват извън болничните заведения. Затова в милионен град като София има необходимост от публични дефибрилатори, с които може да бъде спасен човешки живот, докато на място дойдат лекарските екипи.

 „Софийска вода“ като част от световната група Веолия, е социално отговорна компания, чиято дейност в същността си е да бъде от полза за хората, техният бит и техния живот. От друга страна осъществяването на екологичната трансформация е целта на Веолия по всички точки на света. Акумулаторите са пример за вреден отпадък, който обаче може да бъде рециклиран и върнат в живота отново – пример за кръгова икономика, която компанията осъществява, но и силно насърчава.

Каузата на Фондация „Първите три минути“ напълно олицетворява ценностите на компанията, част от групата Веолия. Чрез размяната на акумулатори за дефибрилатори се спестяват тонове вредни отпадъци, а се печелят най-ценните 3 минути.

За закупуване на втория обществен дефибрилатор остава да бъдат събрани още 186 броя акумулатори или 3351кг.  според актуалната цена на изкупуване и средно тегло на 1 автомобилен акумулатор от 18 кг.

Нека всеки, който желае да се включи в кампанията, да се свърже с Фондацията на имейл: first3min@firstaidbg.com. Всеки предоставил ли акумулатор за каузата ще получи от лично сертификат за дарението.  

Още новини
Ценово предложение на "Софийска вода" АД за Бизнес план 2022-2026 г.

Ценово предложение на "Софийска вода" АД за Бизнес план 2022-2026 г.

В изпълнение на чл.18 от Наредбата за регулиране на цените на водоснабдителните...

Можем да помогнем на канала да си върши работата

Основната функция на канала е да отвежда безпрепятствено отпадъчните води към...

"Софийска вода" участва в демонстрационно събитие по случай професионалния празник на българските спасители

"Софийска вода" участва в демонстрационно събитие по случай професионалния празник на българските спасители

Екип "Обследване на големи колектори и теренна дейност" в "Софийска вода"...