Следим всички ВиК ремонти в София в реално време през виртуален инфо център

Ерата на „В момента всички оператори са заети“ приключва с дигитализираната ни карта, която отговаря защо няма вода и какво е качество на водата в квартала ми


27.07.2023

Софийска вода, част от международната група Веолия вече има нова ГИС базирана интерактивна карта, която отразява в реално време всички текущи ремонтни дейности, бъдещи и инвестиционни проекти, както и точните граници на засегнатите райони, статус на изпълнение и очакван час за приключване на ремонтите.

В отделна категория е достъпна информация за качеството на питейната вода по квартали с публикувани актуални лабораторни анализи за месеца. Анализите се отнасят за общо 87 точки за мониторинг, разположени във всички части на столицата. Така по всяко време софиянци и гости на столицата имат достъп до качеството на водата в който и да е квартал. Обобщената информация е резултат от всекидневния мониторинг на „Софийска вода“, част от групата Веолия, чийто изпитвателен лабораторен комплекс всяка година взима около 2 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по водопроводната мрежа при консуматорите. От тях дружеството провежда близо 40 000 лабораторни проби за анализи.

Обновената интерактивната карта на дружеството дава възможност и директно да сигнализираме онлайн за теч или друга нередност по водопроводната  и канализационната мрежа. Сигналът се регистрира директно в Хъбгрейда на дружеството, след което експлоатационните екипи проверяват и организират отстраняването проблема. Междувременно подателите могат да следят статуса на сигнала си на всеки етап от придвижването му.

Обновяването на виртуалния информационен център на столичния ВиК оператор е придружено и с поредната видео-инструкция, част от поредицата „Съветите на Софийска вода“

 

Още новини
Ценово предложение на „Софийска вода“ АД за Бизнес план 2022-2026 година

Ценово предложение на „Софийска вода“ АД за Бизнес план 2022-2026 година

В изпълнение на Чл.18 от Наредбата за регулиране на ВиК услугите "Софийска...

Вода без опаковка и за тези, които не могат да си налеят сами

Вода без опаковка и за тези, които не могат да си налеят сами

Екипът на "Софийска вода" се впуска в мисията да помогне на нашите четириноги съграждани в големите жеги

"Софийска вода" проведе консултация с потребителите за бизнес план 2022-2026

"Софийска вода" проведе консултация с потребителите за бизнес план 2022-2026

"Софийска вода", част от Веолия, проведе отворена консултация с потребителите...