Допълнителни мобилни чешми на бул. „Витоша“ в следващите три най-горещи дни

Допълнителни мобилни чешми на бул. „Витоша“ в следващите три най-горещи дни

Те са част от дългогодишната инициатива „Утоли жегата“ на дружеството, която популяризира постоянен достъп до качествена питейна вода


26.07.2022

Познатите арт-чешми като водни човеци застават на пост на различни места на столичния бул. „Витоша“, от сряда до петък, в рамките на най-горещите часове между 10:00 и 15:00 ч. Мобилните чешми на Софийска вода, част от Веолия, се появяват в центъра на града традиционно всяка година в „Горещниците“*, за да предоставят питейна вода на софиянци и гости на столицата вече повече от 10 години. Те са част от дългогодишната инициатива „Утоли жегата“ на дружеството, която популяризира постоянен достъп до качествена питейна вода, напомня за здравословната хидратация и повишава информираността за водата в София.  

Водните човеци са направени изцяло от водопроводни материали, такива, каквито ВиК дружеството влага в градската инфраструктурата. Дизайнът и изработката им е дело на аварийните екипи на столичния оператор. Тази година те ще бъдат снабдени допълнително със стикер с QR код, който да предоставя пълна информация на по-любопитните са състава и качеството на водата в различните райони на София

Лятото е сезон, в който водата е жизненоважна. Според научните изследвания, ако се чувстваме жадни, това е сигнал, че тялото ни вече е загубило 1% от водните си запаси. Затова трябва отговорно да се грижим за нуждите на организма. Според много специалисти, препоръчителното количество вода, което трябва да пием, за да сме добре хидратирани, е 1л на всеки 25 килограма от нашето телесно тегло, а най-често обобщено се препоръчва над 2 литра вода на ден.

„Софийска вода“ гарантира качеството на питейната вода в столицата и уверява, че тя е най-подходяща за постигането на жизненоважната ни за организма хидратация. Причина за това е, че водата в чешмите ни е високопланинска, идва от Рила, има балансирано pH (между 7.2 – 7,4) и ниска минерализация, което я прави изключително подходяща при неограничена всекидневна употреба, особено за бебета, малките деца и по-възрастните. Освен добрите природни характеристики на софийската вода, тя подлежи и на допълнителен строг лабораторен контрол по целия път на водата от язовира до дома ни. Дружеството взима средно 9 000 контролни проби от пунктовете за мониторинг по цялата водопроводна мрежа при консуматорите, на които провежда около 150 000 лабораторни анализа, а резултатите по райони са достъпни на страницата на дружеството и мобилното приложение “Моята вода“ в IoS и Android.

*„Горещници“ народът ни нарича през вековете жегите във втората половина на юли. С изключение на извънредните мерки през последните две години срещу Ковид, Софийска вода традиционно популяризира питейната вода в столицата.

Още новини
Плащане на сметки за вода директно през сайта –  възможно и без регистрация

Плащане на сметки за вода директно през сайта – възможно и без регистрация

Плащане на сметки за вода директно през сайта, без да е необходима допълнителна...

Уикенд в луксозeн хотел срещу абонамент за електронна фактура е  лятното предизвикателство на „Софийска вода“

Уикенд в луксозeн хотел срещу абонамент за електронна фактура е лятното предизвикателство на „Софийска вода“

Всички клиенти на “Софийска вода”, които се регистрират за получаване на...

Как се начисляват т.нар. „общи нужди“ в сметката за вода?

„Софийска вода“ отговаря на въпросите за този компонент от задълженията ни

Вода без опаковка: Чаша чешмяна вода с кафето е въпрос на гостоприемство в Европа

Вода без опаковка: Чаша чешмяна вода с кафето е въпрос на гостоприемство в Европа

„Софийска вода“ дава стикер на заведенията, които предлагат чешмяна вода